به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، مازندران استان کشاورزی و قطب تولید برنج کشور است که نقش اساسی در تأمین این محصول استراتژیک دارد. برداشت برنج تاکنون در 205 هزار و 550 هکتار از شالیزار‌های مازندران انجام شد.

تاکنون 214 هزار و 300 هکتار از شالیزارهای استان به کشت برنج اختصاص یافت و در 96 درصد اراضی شالیزاری استان، محصول برنج کشت شد.

به‌گفته مسئولان جهاد کشاورزی مازندران، 92 درصد شالیزارهای استان به‌صورت مکانیزه و مابقی به‌صورت سنتی برداشت شده است. قربان‌نژاد رئیس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: کشاورزان مازندرانی امسال به‌منظور مدیریت مصرف بهینه آب، صرفه‌جویی و افزایش عملکرد، آبیاری تناوبی را در بیش از 100 هزار هکتار از زمین‌های مازندران انجام دادند.

وی با بیان اینکه در 61 هزار و 490 هکتار از شالیزار‌های مازندران نشاء مجدد انجام شد، افزود: سطح پرورش رتون در مازندران نیز 43 هزار و 945 هکتار است.

قربان‌نژاد گفت: قیمت هر کیلوگرم برنج در شالیکوبی 17 هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم شلتوک برنج در شالیزار‌ها هشت هزار و 500 تومان است. پیش‌بینی می‌شود یک میلیون و 420 هزار تن برنج امسال در استان برداشت شود.

قربان‌نژاد گفت: به کشاورزان توصیه می‌شود برای مبارزه با آفت ساقه‌خوار برنج با کارشناسان جهاد کشاورزی مشورت و از سم‌پاشی‌های بی‌مورد خودداری کنند.

انتهای پیام/ح+